Könyökkaros napellenzők

2011. július 26. kedd admin Nincs kategorizálva

Mini

Szükségesnek találtuk, hogy külön fejezetet adjunk e remek Napellenző típusnak, amely mind könnyebb, mind praktikusabb – bizonyos mérethatárig- és az ára is kedvezőbb.

A „mini” típusú könyökkaros napellenző kistestvére a normál Basic típusú könyökkaros napellenzőnek. Különbségük abból adódik, hogy a Basic típusú 40 x 40 –es zártszelvényre épített, míg kistestvére a mini típusú pedig 30 x 30 –as zártszelvényre szerelt.

A mini típusnál a homlokprofilból lelógó drapéria viszont csak alap esetben 15 cm. A legtökéletesebb árnyékoló, pl: üvegfelületek alá, olyan helyekre, ahol kevésbé van kitéve az időjárásnak, a szélállósága sem akkora, mint a napsugár típusú napellenzőnek, mivel a legszélesebb is csak max 5 m lehet!

Szép, elegáns, tartós. Ő a Mini típusú könyökkaros napellenző.

Basic

Az első napellenzőnk és mindezidáig a legkedveltebb típusunk. A szerkezet nagy vonalakban megegyezik a Minivel, de ez már 40mm-es zártszelvényre épített, ezért stabilabb.

Maximális szélesség: 10m, karkinyúlás: 3,5 méter.

Tartós, masszív, és szép.

Shadow

A UMBROLL SHADOW típusú terasznapellenzők hagyományos könyökkaros árnyékolók, melyek felszerelhetők homlokzatra vagy akár eresz alá is. Ezen napellenzők szarufára történő felszerelése egyedileg gyártott szarufa konzolokkal oldható meg.

Az UMBROLL SHADOW napellenző egy 40 x 40 horganyzott, színterezett zártszelvény alapra épített szerkezet, a ponyvahenger nem a zártszelvény előtt hanem fölötte helyezkednek el.

 Az UMBROLL SHADOW terasznapellenző 2 m-től 10 m-es szélességben, a kinyúlás méretlépcsői 1,5;   2;   2,5;   3;    3,25;    3,5m-ig gyártható. A szélességtől függően 2, 3, vagy 4 könyökkarral van szerelve. A könyökkarokban elrejtett előfeszített rugók biztosítják a ponyvafeszességet.

Az UMBROLL család többi tagjára jellemzően, az UMBROLL SHADOW napellenző karjainak csuklói is tűgörgős csapágyakkal vannak szerelve, továbbá az UMBROLL SHADOW terasznapellenző karprofiljait, és az előcsövet is a ponyva színével harmonizáló díszcsík díszíti.

A UMBROLL SHADOW terasznapellenző szerkezet színe fehér, de renelhető a Ral színskála összes színével (+felár). A ponyva színét több mint 250 minta közül választhatja ki. Az UMBROLL SHADOW terasznapellenzőt működtethetjük  kézi hajtóművel vagy akár motorral is.

Ha motoros működtetéssel szereljük a napellenzőt választhat szél érzékelőt, ami a szerkezetet megvédi  a viharos erejű széltől oly módon, hogy az előre beállított szélerősségnél nagyobb szél érzékelése esetén, automatikusan becsukja a napellenzőt. Ha szükséges, a napellenző védőtetővel is ellátható, ami növeli a ponyva élettartamát. Ezek a tulajdonságok összessége biztosítja azt, hogy az UMBROLL SHADOW terasznapellenző nem csak megbízható, hasznos és praktikus része, hanem egyben dísze is lesz teraszának.

Shadow C

A Shadow típusú napellenzők könyökkaros árnyékoló, függőleges felületre, homlokzatra szerelhető tokozott napellenző.

Maximális szélessége akár 5000 mm is lehet.

A szélességtől függetlenül 2 db karral készül. A karok hossza 1500 – 3500 mm-ig változhat.

A szerkezet egy 40 x 40 mm-es zártszelvényre épül. Ezt a zártszelvényt alumíniumöntvény konzolok rögzítik a fogadószerkezethez.

Szintén a zártszelvényhez csatlakoznak a karbillentők és a hengertartók is. A préselt alumínium hengertartók a ponyvahengert és a „C” formájú préselt alumínium tokot tartják. A 70 mm átmérőjű horganyzott acél cső fogadja az árnyékoló ponyvát.

A karbillentők fogadják a napellenző karokat, illetve ezekkel 0-90 fokig állítható. A napellenző karokban egy előfeszített rugós mechanizmus van elrejtve.

Ez a rugós szerkezet húzza ki a napellenzőponyvát és tartja mindenkor feszesen.

A kinyúlás vízszintes helyzetben értendő, mert ha a ponyva szögét változtatjuk, azzal csökken az általa lefedett terület. Az ajánlott minimális lejtésszög 13 fok az esővíz könnyű lefolyása miatt.

A tartókonzolok és a többi öntvény, a karprofilok és a homlokcső RAL 7035 színre szinterezettek. A fémszerkezetre húzható hagyományos dralon, vagy PVC vászon is.

A szerkezet kezelése igen egyszerű. A ponyvahengerről letekert ponyvafelület a rugófeszítésű karok állandóan feszesen tartják.

A szerkezet 30 – 40 km/h szelet képes elviselni, a ponyvafelület nagyságától függően.

Viharos széllökések ellen vagy felügyelettel, vagy motoros szélérzékelővel védeni kell.

Full-Casette

A teljes szerkezet számára védelmet nyújtó tokozott megoldás a legelegánsabb megjelenésű napellenzőt eredményezi.

A szerkezetek 9016 fehér szinterezett kialakításúak 5 m-es szélességig 2 db könyökkart, 5 és 6 méter között 3 vagy választhatóan 2 kart tartalmaznak. A tartókonzolok darabszáma a csuklókarokéval azonos. A 3,25 és a 3,5 m-es kinyúlást 15°-nál nagyobb dőlésszög esetére, kisebb szélterhelésű teraszokra javasoljuk!

Full-Casette 1

Full-Casette 2

A dőlésszög az egész kazetta döntésével lehetséges fokozatmentesen.

Comments are currently closed.


Powered by WordPress. Designed by elogi.
Translate »