Zsalúziák

A modern árnyékoló

A zsalúzia, a tökéletes külső árnyékoló és a modern design ötvözete mivel esztétikus könnyen kezelhető. Rozsdamentes anyagból készülnek, működésük extrém időjárási körülmények között is tökéletes.

Széles lamellái a nap bármely szakában gondoskodnak a helyiség megfelelő fényviszonyairól. További előnye, hogy véd a nemkívánatos tekintetektől, de ugyanakkor szabad kilátást is biztosít. A gazdag színvilágnak köszönhetően, kitűnően illeszkedik a homlokzathoz, a lakás díszítőelemévé válik.

Alumínium lamellái színtartóak valamint UV álló felületi lakozással készülnek, ezáltal hosszú életűek, kiváló hőszigetelést biztosítanak. Szabályozható a fényerősség, a lamellák dőlésszögét kurblis illetve motoros vezérléssel változtathatjuk és ugyanezen kezelőkkel lehet felhúzni is. Nagymértékben javítja napos időben a belső tér komfortérzetét, illetve meggátolja a betekintést úgy, hogy a belső térből ki lehet látni.

A külső lamellás árnyékolók speciális geometriával rendelkeznek, ezáltal egy magasabb stabilitást kínálnak a különösen erős igénybevételeknek, mint például a szél.

Új épületeknél célszerű a zsalúzia helyét előre kialakítani, besüllyesztve a homlokzat síkjába, vakolható, színezhető kötényfallal takarva. Az épület homlokzatával a lamellák színűkkel harmonizálhatnak vagy épp ellenkezőleg kontrasztot képezhetnek.

Régi épületeknél illetve homlokzatra (önhordó) erősítéskor külső védőlemezzel vagy védőburkolattal szereljük fel a zsalúziát, ami mögé felhúzott állapotban az összegyűjtött lamellaköteg elrejthető. Kézi működtetéskor az épület falán vagy a nyílászáró tokján átvezetett kardáncsuklós forgatókarral lehet leereszteni és forgatni a zsalúzia lamelláit.

A lamellák 80-90 mm szélességben és nagy méretekben is rendelhető.

Zsalúzia típusok:

Sodronyköteles

Sínes

Redőnytokos (szúnyoghálóval integrálható)

 

Zsalúzia lamella típusok:

Standard (peremezett)

Flex (peremezetlen) – Z lamella

 

A peremezett lamellák szélállósága nagyobb, így szélesebb árnyékolók is megoldhatók egyben. A peremezetlen lamellák enyhén íveltek, rugalmasak. Nagyobb szélterhelés hatására képesek meghajlani de rugalmasságuknak köszönhetően visszanyerik eredeti formájukat. A síklamellás zsalúzia kevesebb helyet igényel felhúzott állapotban.

Lamellák: A lamellákat poliamid műanyaggal bevont átm. 3 mm-es rozsdamentes acél drótkötelek vezetik meg, amelyek a felső sínben a hő tágulást kiegyenlítő spirál rugóval, alul pedig alumínium öntvény feszítőelemmel vannak rögzítve. 100 mm vagy 80 mm széles, speciális ötvözetű, peremezés nélküli konkáv-konvex formára hengerelt alumínium lamellák az emelőszalag lyukasztásokban rozsdamentes acél gyűrű betétekkel. Kettős beégetett lakkozás, napfényálló lakkal. A lamellákat műanyag bevonatú rozsdamentes acélsodrony vezeti meg a széleken és ha kell, akkor középen található hosszlyukakban.

Lamellák függesztése:

Speciális, nagyszilárdságú fonott trevira forgató létrákban.

Felső sín:

58 mm széles, 56 mm magas hidegen sajtolt, horganyzott acél U-profil lefelé nyitva. Tokozott csapágyak forgató tekerccsel, húzószalag tárcsák Delrin műanyagból. Karbantartásmentes frikciós rugók a lamellák elállítódásának megakadályozására. Alumínium nút-profilos forgatórúd.

Alsó zárósín:

85 mm széles, 11 mm magas hidegen sajtolt alumínium profil eloxált alumínium színben. A zárósín két szélét a síkot tartva műanyag elemek zárják le.

Zsalúzia mérettartomány:

– Szélesség min. 800 mm

– Szélesség max. 5000 mm

– Magasság max. 4500 mm

– Árnyékoló felület max. 12.0 m2

 

Ajánlat kérésért kérem kattintson IDE!


Powered by WordPress. Designed by elogi.
Translate »