Porfestés, porszórás


 • Vissza a főoldalra!

 • Porfestés

  A porszórásos felületezelést alkalmazzuk akár horganyzott vagy sima acél felületre. Kapuknak, kerítések, korlátoknak hosszútávú, szép, igényes felületet biztosít!

  Az elektrosztatikus porfestés, amely a felületkezelés egyik legkorszerűbb és legkörnyezet barátabb technológiája. Korrózióvédő bevonatot képez, megfelelő felületi előkészítéssel öt, tíz, vagy akár tizenöt évre meggátolja a felület korrodálódását.

  A porszórás 6500 mm hosszú, 1100 mm szélés, 1950 mm magas beégető kemencébe történik.  Nem okoz gondot, a különböző színekről történő átállás és a rövid határidőre történő vállalás.

  A felületkezelés igény szerint, zsírtalanítással és foszfátozással, szemcseszórással történik, mosó kádas, és szóró zsírtalanítással, a szabványoknak megfelelően.

  Megfelelő felület előkészítés esetén 2-3-5 év garanciát biztosítunk.

  A színpaletta kimeríthetetlen a RAL kártyán szereplő bármely szín, bármely minőségében.


  Mi az elektrosztatikus porfestés, porszórás, szinterezés?

  Az elektrosztatikus porfestés, másnéven a szinterezés, egy korábbi technológia továbbfejlesztése. A módszer célja, hogy a bevonat tartósabb legyen, és sokkal inkább környezetbarát eljárás, mint az oldószeres festés. Az eljárás lényege hogy elektrosztatikusan feltöltik a műanyagot ami polieszter, vagy epoxi-polieszter, a fém tárgy pedig magához vonzza a műanyagot. Az elektroszatikus porszórás technikával szabályozható a rétegvastagság.

  A porfestés, elektrosztatikus porszórás, szinterezés során a pornak töltést adunk, a munkadarabot letesteljük. A fém tulajdonképpen magához vonzza a festékport. Ami nem tapad fel a felületre azt általában egy elszívó berendezéssel szívják el, amit ciklonnak neveznek.

  Ha bármilyen fém anyaga van, amit tartósan szeretne felületkezelni, válassza a korszerű megoldást, amellyel biztosíthatja, hogy évekig ellenálló burkolattal lássa el termékeit.

  A porszórás külöböző méretű és anyagú szemcsékkel (pl. korund, üveggyöngy, stb.) a szinterezés a mergrendelő igényeinek megfelelően, különböző mindőségű (bel- és kültéri) porlakkokkal, RAL skála alapján választott színben működik.