Zsalúziák


 • Vissza a főoldalra!

 • A modern árnyékoló

  A zsalúzia, a tökéletes külső árnyékoló és a modern design ötvözete mivel esztétikus könnyen kezelhető. Rozsdamentes anyagból készülnek, működésük extrém időjárási körülmények között is tökéletes.

  Széles lamellái a nap bármely szakában gondoskodnak a helyiség megfelelő fényviszonyairól. További előnye, hogy véd a nemkívánatos tekintetektől, de ugyanakkor szabad kilátást is biztosít. A gazdag színvilágnak köszönhetően, kitűnően illeszkedik a homlokzathoz, a lakás díszítőelemévé válik.

  Alumínium lamellái színtartóak valamint UV álló felületi lakozással készülnek, ezáltal hosszú életűek, kiváló hőszigetelést biztosítanak. Szabályozható a fényerősség, a lamellák dőlésszögét kurblis illetve motoros vezérléssel változtathatjuk és ugyanezen kezelőkkel lehet felhúzni is. Nagymértékben javítja napos időben a belső tér komfortérzetét, illetve meggátolja a betekintést úgy, hogy a belső térből ki lehet látni.

  A külső lamellás árnyékolók speciális geometriával rendelkeznek, ezáltal egy magasabb stabilitást kínálnak a különösen erős igénybevételeknek, mint például a szél.

  Új épületeknél célszerű a zsalúzia helyét előre kialakítani, besüllyesztve a homlokzat síkjába, vakolható, színezhető kötényfallal takarva. Az épület homlokzatával a lamellák színűkkel harmonizálhatnak vagy épp ellenkezőleg kontrasztot képezhetnek.

  Régi épületeknél illetve homlokzatra (önhordó) erősítéskor külső védőlemezzel vagy védőburkolattal szereljük fel a zsalúziát, ami mögé felhúzott állapotban az összegyűjtött lamellaköteg elrejthető. Kézi működtetéskor az épület falán vagy a nyílászáró tokján átvezetett kardáncsuklós forgatókarral lehet leereszteni és forgatni a zsalúzia lamelláit.

  A lamellák 80-90 mm szélességben és nagy méretekben is rendelhető.

  Zsalúzia típusok:

  Sodronyköteles

  Sínes

  Redőnytokos (szúnyoghálóval integrálható)

   

  Zsalúzia lamella típusok:

  Standard (peremezett)

  Flex (peremezetlen) – Z lamella

   

  A peremezett lamellák szélállósága nagyobb, így szélesebb árnyékolók is megoldhatók egyben. A peremezetlen lamellák enyhén íveltek, rugalmasak. Nagyobb szélterhelés hatására képesek meghajlani de rugalmasságuknak köszönhetően visszanyerik eredeti formájukat. A síklamellás zsalúzia kevesebb helyet igényel felhúzott állapotban.

  Lamellák: A lamellákat poliamid műanyaggal bevont átm. 3 mm-es rozsdamentes acél drótkötelek vezetik meg, amelyek a felső sínben a hő tágulást kiegyenlítő spirál rugóval, alul pedig alumínium öntvény feszítőelemmel vannak rögzítve. 100 mm vagy 80 mm széles, speciális ötvözetű, peremezés nélküli konkáv-konvex formára hengerelt alumínium lamellák az emelőszalag lyukasztásokban rozsdamentes acél gyűrű betétekkel. Kettős beégetett lakkozás, napfényálló lakkal. A lamellákat műanyag bevonatú rozsdamentes acélsodrony vezeti meg a széleken és ha kell, akkor középen található hosszlyukakban.

  Lamellák függesztése:

  Speciális, nagyszilárdságú fonott trevira forgató létrákban.

  Felső sín:

  58 mm széles, 56 mm magas hidegen sajtolt, horganyzott acél U-profil lefelé nyitva. Tokozott csapágyak forgató tekerccsel, húzószalag tárcsák Delrin műanyagból. Karbantartásmentes frikciós rugók a lamellák elállítódásának megakadályozására. Alumínium nút-profilos forgatórúd.

  Alsó zárósín:

  85 mm széles, 11 mm magas hidegen sajtolt alumínium profil eloxált alumínium színben. A zárósín két szélét a síkot tartva műanyag elemek zárják le.

  Zsalúzia mérettartomány:

  – Szélesség min. 800 mm

  – Szélesség max. 5000 mm

  – Magasság max. 4500 mm

  – Árnyékoló felület max. 12.0 m2