Kar nélküli napellenzők

2011. július 26. kedd admin Nincs kategorizálva

Separet N

A SEPARET N egy függőlegesen legördíthető ponyvás  árnyékoló. A szerkezetek öntvény talpas vagy lemez hengertartó segítségével mind mennyezeti, mind homlokzati felszerelésre alkalmasak. Maximálisan 6 m-es szélességig javasolt az alkalmazása, mert átmérője 70 mm-es ponyvahenger deformációja ezen méret felett jelentős. A henger korcolt acélcső horganyozva, átmérő 70 mm, 1 mm-es falvastagsággal, a végeiben üvegszál erősítésű műanyag dugókkal.

A ponyvát a vastag falú 1”-os galvanikus horganyozású súlycső tökéletesen kifeszíti.

A henger forgatását 1:7 áttételű hajtómű végzi, leakasztható hajtókar segítségével, amely igény szerint kiváltható motoros működtetéssel is. A motor a ponyvacsőbe kerül beépítésre, beépített végállás kapcsolókkal és hő védelemmel.

A szél mozgatása ellen a nehezékcsövet lehet rögzíteni és a hajtóművel a ponyvát meg lehet tökéletesen feszíteni. Mivel minden alkalmazásnál más és más a kirögzítés lehetősége, ezért a szerkezetek alsó rögzítését a helyszíni szerelés alkalmával kell megoldani. Az árnyékoló kívánság szerint felszerelhető bowdenes, pálcás vagy sínes megvezetéssel.

A tartókonzolok RAL 7035 színre szinterezettek.

A ponyvák gombásodás elleni szerrel vannak impregnálva, a víztartó képességük 350 vomm.

A ponyvát csak vegyszer használata nélkül szabad tisztítani és fontos, hogy élettartama a betartott utasítások mellett akár 8-10 év is lehet.

Az árnyékoló rendelhető védőtetővel is, ami a homlokzati szereléskor megvédi a szerkezetet és a ponyvát a környezeti hatásoktól.

A szerkezet 30-40 km/h szelet képes elviselni, a ponyvaterület nagyságától függően. Viharos széllökésekkor be kell tekerni vagy motoros működtetésűnél, szélérzékelővel védeni kell.

Pergola

A PERGOLA nepellenzők nagyméretű térfedésekre alkalmas árnyékolók.

A szerkezet csővázból épített fix vázszerkezetek, amelyekre a ponyvák ráfeszíthetőek, de szükség esetén feltekerhetőek is.

A napellenzőket csak kézi műkdéssel lehet használni, motorizálni nem lehet!

A felszerelésnél ügyelni kell, hogy a ponyvafelületnek 20 – 15 fok dőlésszöget biztosítani kell, hogy az esővizet kellő mértékben le tudja vezetni.

Akár 12 m-es szélesség és 6m kinyúlás is elérhető ezzel a szerkezettel.

Veranda

A Veranda ideális megoldás télikertek árnyékolására, nehezen árnyékolható, ferde illetve vízszintes síkú nagy felületekre is tökéletesen alkalmazható.

A működésnél azonos tengelyre tekeri az árnyékoló ponyvát és a feszítést végző zsinórzatot.

A szerkezet tokozata, vezető sínezete a nagyobb mérethatárok  miatt sokkal serősebbek, mint kisebb társai.

Javasolt maximális szélesség: 5 m

Karkinyúlás: 4,25 m

Comments are currently closed.


Powered by WordPress. Designed by elogi.
Translate »