CODEfon digitális kaputelefon rendszer


 • Vissza a fooldalra!

 • ANALÓG KAPUTELEFONOK

  Fermax több lakásra
  1+n (diódás) és MKT rendszerhezrendszerhez is kapható

  1 lakásos Fermax 1+n vezetékes rendszer
  2 lakásos Fermax 1+n vezetékes rendszer
  4 lakásos Fermax 1+n vezetékes rendszer
  6 lakásos Fermax 1+n vezetékes rendszer
  8 lakásos Fermax 1+n vezetékes rendszer
  10 lakásos Fermax 1+n vezetékes rendszer
  12 lakásos Fermax 1+n vezetékes rendszer
  14 lakásos Fermax 1+n vezetékes rendszer
  16 lakásos Fermax 1+n vezetékes rendszer
  18 lakásos Fermax 1+n vezetékes rendszer


  Egysoros nyomógomb
  csak rendelésre!

   


  Fermaxhoz használható CODEfon 1+n lakáskészülék

  1+n (diódás) lakáskészülék


  Fermax alkatrészek

  – erősítő (MKT, 1+n diódás)
  – nyomógomb
  – izzó
  – kapuváltó relé

  CODEFON DIGITÁLIS KAPUTELEFONOK

  Jellemzők:

  • 2 vezetékes rendszer és  Mkt rendszer egyben
  • 255 lakáskészülék kapcsolható egy központi egységre / Mkt telefonok esetén 16 ill.32 lakásonként 1 modul/
  • Mikroprocesszoros lakáskészülék / Mkt lakáskészülék/
  • Digitális kóddal történő hívás
  • Mágneszár vezérlés
  • Belső kapunyitó nyomógomb kapcsolható a központhoz
  • Beépített névtábla-világítás vezérlés
  • Kódzár funkció
  • Kártyás beléptető / proximity központnál /
  • Gyárilag előre programozott, minden központ egyedi kódokkal rendelkezik
  • Kódok megváltoztathatóak, billentyűzetről programozható
  • Optikai szenzoros billentyűzet

  A központi egység

  A központi egység és a világítással ellátott névtábla falba süllyeszthető ill. esővédős falra szerelhető kivitelű, acéllemezből készült dobozba van beépítve. Bekötését a mellékelt bekötési rajz mutatja. Tápfeszültségét 220/12 V-os transzformátorról kell biztosítani. A lakáskészülékekhez menő vonalra párhuzamosan kell rákötni az összes lakáskészüléket, polaritáshelyesen. Mkt telefonok esetén az egyedi vezetékeket a modul számozott pontjaihoz /L1,L2,L3…/ a közös szálat a modul K pontjába kell bekötni. A kapunyitó nyomógomb tetszőleges típusú, záróérintkezős lehet. Ennek megnyomásával a kapu belülről nyitható. A névtábla világítás kimenetre több névtábla is ráköthető. A világítás sötétben automatikusan bekapcsol. A mágneszár kimenetnek külön biztosítéka van, így a mágneszár zárlata esetén a kaputelefon tovább működik. Mind a névtábla világítás, mind a mágneszár 12V váltóáramot kap, relével kapcsolva. A központ panelen 3 db trimmerpotméter van. Ezekkel a mikrofon és a hangszóró hangereje külön-külön szabályozható. A balansz potméterrel a legkevésbé gerjedékeny állapotot lehet beállítani. A rendszer alkalmas több kapu kezelésére is , csak egy informácios vezeték szükséges a központok közé .Igy csak az a központ működik amelyikről elsőként történt a hívás a másik központon addig OFF .jelzés látszik.

  A rendszer működése

  Csengetéskor a lakás számát kell a billentyűzeten beírni, majd a központ 3 másodperc múlva csenget. A lakáskészülék a hívást visszaigazolja a központnak, és csak ezután indul, a csengető hang. Érvénytelen szám hívásakor, ( > 255) a központ “Err ” hibajelzést ad. Ha a hívott szám érvényes, de ilyen számú lakáskészülék nincs telepítve, akkor “OFF” jelzést ad. Ha a hívott készülék létezik, akkor csenget. Ha a hívott a kagylót felvette, akkor bekapcsol a mikrofon és a hangszóró, és lehet beszélni. Mind a csengetés, mind a beszélgetés ideje korlátozott, a beprogramozott idő letelte után automatikusan bontja az összeköttetést. A beszélgetés alatt a lakáskészüléken lévő gombbal a mágneszár nyitható. Az összeköttetés a kagyló letételével, vagy a központon a DEL gombbal is bontható.

  Kódzár üzemmód

  A központ lehetővé teszi a mágneszár nyitását a billentyűzeten beírt 4 jegyű kóddal. Először a lakásszámot kell beírni, majd a gombot megnyomni, utána a 4 jegyű kódot. Minden lakásszámhoz tartozik egy nyitókód, ezek gyárilag véletlen számokkal be vannak programozva, a számokat a mellékelt kódtáblázat tartalmazza.

  Kártyás beléptető

  Lehetőség van minden lakás számára tetszőleges számú proximity kártya használatára. A kártyák lakásszámhoz rendelhetőek ill. kitörölhetőek. A kártya használatát a lakáskészülék rövid hangjelzéssel jelzi mintha a hozzá tartózó kódot használnák.

  CODEfon 111

  Falon kívüli esővédős kaputábla
  (k.b. 21 név)


  CODEfon 111S

  Süllyesztett kaputábla
  (k.b. 21 név)


  CODEfon 113

  Falon kívüli esővédős vízszintesa nagy névtáblás kaputábla
  (k.b. 63 név)


  CODEfon 113S

  ,

  Süllyesztett nagy névtáblás kaputábla
  (k.b. 63 név)


  CODEfon 113F

  Falon kívüli esővédős függőleges nagy névtáblás kaputábla
  (k.b. 63 név)  Lakáskészülék

  Digitális lakáskészülék

  A digitális lakáskészülék jellemzői:

  A lakáskészülék mikroprocesszoros vezérlésű. A csengetéskor a lakásszámot a központ digitális kód formájában küldi a lakáskészülékek felé, amit a mikroprocesszor összehasonlít a jumpereken beállított értékkel. A mikroprocesszor hatékony hibafelismerő programmal van ellátva, így a téves csengetés lehetősége gyakorlatilag kizárt. A lakásszámot a panelen található jumperekkel kell beállítani .A jumperek értéke a telefonokban lentről felfelé növekszik. Jumperek értékei:  128 ezekből a számokból minden lakás szám előállítható.