Redőnytok rendszer

1. Külsőtokos redőnyrendszer

Raktárunkon lévő széles választékból minden igényt ki tudunk elégíteni, legyen az extrudált, hajlított vagy akár Rondo redőnytok!

Az Alukon eléépített rendszer kiválóan alkalmazható felújításoknál és építkezéseknél is. Az eléépített rendszer ötlete egyszerű, de sokrétű, széles körben alkalmazható. A redőnytok az ablak elé és nem pedig felé szerelhető. Így semmilyen hőhíd nem keletkezik. A többi redőnyrendszerhez képest az eléépített redőny jobb hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik.

Szervizlemeze az utcafronton található, így annak javítása során nem sérül a lakás belső tere.

Tulajdonságai:

Több üvegfelület, több fény:a redőny elé történő szerelésével az ablak magassága nem csökken, ez biztosítja, hogy több fény jusson be az ablakba.

Külsőtokos redőnyök felújíthatók: a tokot a meglévő ablak rongálása nélkül rögzítik az ablakkeret előtt.

Minden egy kézből: a külsőtokos redőnyök beépítésénél nem merül fel semmiféle pótlólagos kőműves, vagy takarítási munkálat.

Kreatív homlokzatalakítás: gazdag forma és színvilág teszi hangsúlyossá a homlokzatot és elégíti ki a tervező minden kívánságát.

redőny-tok-külső1

Az Alukon eléépített redőnyrendszere, integrált szúnyoghálóval is rendelhető 138, 150, 165 és 180 mm-es tokméretben.

 

 

2. Vakolható redőnyrendszer

redőny-tok-fotó1

Az Alukon vakolható redőnyrendszer jellegzetes redőny-rendszer az újépítésű és felújítandó házak esetén, mely nagymértékben hozzájárul az energiatakarékos fűtéshez. A vakolható redőnytok behelyezése esetén biztosítani kell a megfelelő méretű helyet.

Az egyik megoldás lehet, hogy a redőny-gurtni kivezetése az ablak felső részére kerül.

A vakolható redőnytok esetén kihagyott hely mérete a következő táblázatban látható:

redőny-tok-méret1

redőny-tok-rendszer4

redőny-tok-fotó2

redőny-tok-rajz1Helyes elhelyezés esetén, a redőny homlokrészén lévő heraklith egy síkba kerül a vakolandó felülettel.

Eltérő megoldás, amikor a kezelésnek külön hagyjuk ki a helyet. A kihagyott hely szélessége = vakolatnélküli belső méret + kb. 10-15 cm a kezelési oldalnál.
A kihagyott hely meghatározásánál figyelembe kell venni a szigetelőanyag vas-tagságát főként a tok felső, illetve hátsó részénél. Vakolás után a redőnytok már nem látható. A szervizfedél és a lefutó sín színét az ablak árnyalatához tudjuk igazítani. Az esetleges karbantartási munkálatok könnyedén elvégezhetőek a szervizfedél eltávolításával. Így semmilyen szennyeződés nem jut be a lakásba, a belső tér és a burkolat sem sérül.

Az Alukon vakolható tokrendszere nyugalmat és megelégedettséget visz az Ön otthonába. Mivel a tokrendszer a homlokzat külső síkjára kerül nincs kapcsolatban a belső térrel. Ezzel a beépítési technológiával optimális hőszigetelés és első osztályú hangszigetelés érhető el. A vakolhatótok 7 vagy 15 mm-es heraklith-tal illetve vakoló éllel kérhető. A vakolható tokrendszer kapható integrált szúnyoghálóval is 138, 150, 165 és 180 mm-es tokméretben.

redőny-tok-rajz2

Mind a három kivitel esetében a tokméretek 125, 138, 150, 165 és 180 mm. Az Alukon vakolható tokrendszere, igény szerint kérhető alumínium vagy műanyag redőny lamellával.

 

3. Felsőtokos redőnyrendszer

A felsőtokos redőny a nyílászáró tetejére van felszerelve, így azzal egyidejűleg kerül beépítésre. Az épület tervezésénél és a nyílászáró gyártásánál is figyelembe kell venni a redőny méreteit és ennek megfelelően kell biztosítani az elhelyezhetőséget. Mivel itt a másik két típussal ellentétben nem a külső oldalon helyezkedik el a redőny, hőszigetelés kialakítása szükséges a hőhíd elkerülése végett.

Előnye, hogy megfelelő kivitelezés esetén, jelentősen csökkenteni lehet az adott nyílászáró hőveszteségét.

redőny-tok-felső

 

redőny-tok-rendszer1

redőny-tok-rendszer2

redőny-tok-rendszer3

Valamennyi redőnytok típus kapható bármely RAL színben, az extrudált tokok elox színben is megvásárolhatóak.

redőny-tok-színek1


Powered by WordPress. Designed by elogi.
Translate »